De Samentafel, wat is het?
Een concept ontwikkeld door coöperatie desamentafel; functie- en agendaloos met elkaar rond de tafel. Op deze wijze wordt er op een andere wijze met elkaar verbinding gemaakt en komen er onderwerpen op tafel waar normaal gesproken geen aandacht voor is. Zo ontstaat er nieuwe energie en ruimte.
Uit ervaring is gebleken dat een Samentafel heel nuttig kan zijn wanneer je bijvoorbeeld met elkaar in een impasse zit en een doorbraak nodig is. De samentafelaars krijgen allen het woord waardoor er diepgang ontstaat over waar het echt om gaat.

Uitgangspunt
Het uitgangspunt van onze coöperatie is het welbevinden van jou, van mij en van ons samen. Wij hebben jou aan De Samentafel nodig om de huidige (maatschappelijke) thema’s en onderwerpen op tafel te krijgen en te bekijken waar we samen uiteindelijk in het ontmoetingsproces van en met eindgebruikers optimaal kunnen ondersteunen. Coöperatie desamentafel wil samen met jou hierin het verschil maken.

Iedereen is welkom om een onderwerp in te brengen. Of het nou gaat om een kwestie in het sociale domein, (nieuwe) initiatieven om systemen slimmer te organiseren, decentralisatie/ burgerkracht of juist een kwestie bij jou op de werkvloer…. alles is bespreekbaar. Op deze manier is er aandacht voor de thema’s waar het echt om gaat. Er ontstaan spontane verbindingen en nieuwe energie.
Wil je ook een onderwerp inbrengen? Zoek dan contact met ons.

Thema Samentafel
De tweede en derde donderdag van de maand organiseren we thema Samentafels. Jij en/of desamentafel leiden een thema in en vervolgens ontstaat daarover een dialoog.
Heb jij een thema dat je wilt voordragen of ben je geïnteresseerd in een van de thema’s op de agenda? Meld je dan aan via het contactformulier. Laat daarbij even weten waar jij je dagelijks mee bezighoudt zodat wij jou alvast leren kennen.

De oorsprong van De Samentafel
Coöperatie desamentafel opereert in het maatschappelijk domein van wonen, werken en leven van de eindgebruiker. Dus zowel de klant als de professional, de mantelzorger als de vrijwilliger, de burger als de ambtenaar. Organisaties, gemeenten, systemen, procedures, wetten, regels, leidinggevenden, staven, ondersteunende diensten zijn er enkel en alleen maar om dit ontmoetingsproces van eindgebruikers optimaal te ondersteunen. Kijk maar eens naar onderstaand filmpje (of via spelenmethierarchie.nl) en het wordt duidelijk hoe De Samentafel is ontstaan.

desamentafel heeft de afgelopen jaren haar draai gevonden door het organiseren van deze Samentafels over diverse thema’s in zorg en welzijn. Verschillende stemmen, instrumenten en klankkleuren klinken steeds vaker samen en vormen een mooie melodie. Tijdens De Samentafels gaan wij de dialoog aan met alle aanwezigen, mede aan de hand van ons manifest van Zorg naar Leven. Om dit ‘muzikale succes’ verder te delen, te ‘verlevendigen’ en onze samentafelcommunity verder te vergroten en te verstevigen, introduceren wij nieuwe mogelijkheden tot verbinding met elkaar aan de hand van een metafoor: het theater! Lees meer: desamentafel als theater: daar zit muziek in!

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van de agendering van De Samentafels? Laat je mailadres dan achter via het contactformulier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *