Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De chemie tussen smelten en bevriezen

juni 9 @ 17:00 - 19:30

De chemie tussen smelten en bevriezen. 

 Hoe bereiken we meer eenvoud, samenhang en samenwerking in de ouderenzorg 

Mijn leeftijd is 74 jaar en dus…ben ik een oudere. Voor mij is een heel systeem van (ouderen)zorgstelsels en beleidsterreinen in het leven geroepen. En als ik dat wil (en eventueel ook als ik dat niet wil) loop ik grote kans dat ik te maken krijg met meerdere van die zorgstelsels en vaak ook nog tegelijkertijd. Dat bemoeilijkt behoorlijk het voeren van de regie over mijn eigen leven. Omdat dat zijn langste tijd gehad heeft vind ik het des te meer de moeite waard om het leven erin te houden en niet te snel aan dat gereguleerde en verdeelde zorgsysteem overgeleverd te worden. Mijn vrouw en ik hebben besloten andere keuzes te maken, daar vertel ik donderdag op de open samentafel graag iets over

Met bovenstaande probeer ik in eigen woorden de kern weer te geven van uitgangspunt 2 van Actiz voor een toekomstbestendige ouderenzorg. Eigenlijk staat er in generaliserende  termen: de zorg is opgehokt en de prangende vraag is: hoe kunnen we de zorg weer onthokken en de  verschillen en afstanden overbruggen. Hoe creëer je dat de stolsels weer gaan smelten, dat er bereidheid ontstaat tot samenwerking en leren van elkaar. Zodat stille kennis en beproefde ervaring ruimte krijgen en de drempels verdwijnen om het achterste van ieders tong te laten zien. 

In deze open samentafel gaan we na een kort voorzetje  (vooral inspirerende) ervaringen en ideeën uitwisselen rond deze vraagstellingen. Het wordt ongetwijfeld een enerverende avond.

Met samentafel groet,
Dries Oosterhof, vrijmaker 

De chemie tussen smelten en bevriezen

Gegevens

Datum:
juni 9
Tijd:
17:00 - 19:30

Organisator

Dries
E-mail:
dries@desamentafel.nl

Locatie

desamentafel
Hogebrinkerweg 8 Hoevelaken 3871KN Nederland + Google Maps