Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

We zijn allemaal (systemisch) verbonden met elkaar

november 17 @ 17:00 - 20:30

We zijn allemaal (systemisch) verbonden met elkaar. Ontdek de kracht van Opstellingen en systemisch werken.
Er bestaat een theorie die stelt dat een impactvolle of traumatische gebeurtenis die wordt weggestopt in plaats van verwerkt, net zo lang aan volgende generaties wordt doorgegeven tot iemand bereid is de pijn te voelen. Dat geldt zowel in privé als zakelijke omgevingen.

Op deze samenkomst van de samentafel gaan we ervaren wat de kracht van opstellingen is en wordt je bewust(er) van jouw rol in systemen. Iedereen die deelneemt gaat voelen wat het betekent om deel te nemen aan ‘het veld’.
Je kunt als representant worden ingezet, een eigen thema systemisch verkennen en een paar mensen kunnen een vraag inbrengen die in een opstelling zal worden verkend. Denk en vooral voel alvast eens welke thema’s bij jou spelen.

Een kort inzicht in opstellingen en systemisch werken:

Iedereen is onderdeel van meerdere systemen
Bij systemisch werken gaan we uit van het inzicht dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt. Een familie, een vereniging, een team en een organisatie, zijn voorbeelden van systemen waarin je betrokken bent. Wat er in zo’n systeem gebeurt en de plek die iemand daarin inneemt bepalen (vaak onbewust) wat en waarom iemand iets doet op de wijze waarop hij het doet. Een werkwijze om hier inzicht in te verkrijgen en er mee om te leren gaan en ernaar te handelen is Systemisch werken. Systemisch werken geeft niet alleen inzicht in de eigen plek en de verhouding met anderen in het systeem, het verheldert ook en creëert ruimte om verder te ontwikkelen.

Vanuit systemisch perspectief kijken naar vraagstukken
De meest bekende opstellingen zijn familie- en organisatie-opstellingen. In opstellingen wordt vanuit systemisch perspectief naar vraagstukken en problemen gekeken. Systemisch perspectief betekent dat we naast de ratio ook kijken vanuit (familie en organisatie) verleden, universele wetten, eenheid, verbondenheid, de aarde en natuur. Vanuit dat bredere perspectief kun je je bewustzijn verruimen en innerlijke krachten en potentieel aanboren die in jezelf en in de organisatie opgeslagen liggen.

PATRONEN DOORBREKEN
In families, organisaties en culturen ontstaan in de loop der tijd vaak “vaste patronen”. Deze vaste patronen worden vaak als belemmerend ervaren en ze zijn vaak moeilijk om te doorbreken waardoor er geen nieuwe koers gevaren kan worden. Betrokkenen merken geregeld dat ze herhaaldelijk tegen dezelfde problemen aanlopen. Zo kan een mens of organisatie zonder het te beseffen ‘verstrikt’ raken in de patronen van het familie- of organisatiesysteem. Vaak blijken problemen vanuit verschillende systemen door elkaar te lopen. Dit ‘verstrikt raken’ kan diverse gevolgen hebben voor zowel de mens, organisatie en omgeving; van stress en lichamelijke klachten bij mensen tot conflicten en een voortdurend gebrek aan productiviteit binnen de organisatie.

Door middel van een opstelling krijg je inzicht in hoe je het beste om kunt gaan met de belemmerende patronen binnen jouw organisatie, familie, of persoonlijke context. Met als resultaat dat je meer in je kracht komt, het geeft je meer helderheid in waarom zaken lopen zoals ze lopen en je krijgt meer grip op je leven. Kortom het kan je helpen vervolgstappen in je leven te zetten en richting te geven aan invulling in de toekomst.

INZICHT DOOR OPSTELLINGEN
Opstellingen helpen om persoonlijke, relatie, werk gerelateerde en organisatievraagstukken te visualiseren en helder te maken. Dit geeft inzicht en richting om datgene aan te pakken wat aangepakt moet worden en dat wat in het systeem verstrikt is geraakt weer aan het licht te brengen en in beweging te krijgen. Een opstelling dringt snel tot de kern van een probleem of patroon door en kan daardoor vele malen effectiever zijn dan traditionele coaching of langdurige (psychologische) begeleiding.

Deze samentafel wordt door Johan Blom van MooiHeel gegeven. Johan heeft een brede achtergrond en ervaring op bedrijfskundig, ver-anderkundig, systemisch en spiritueel gebied. Vanuit deze waardevolle verbinding van vakgebieden heeft Johan de afgelopen jaren geleerd te werken vanuit zijn hart. Johan: “Je hebt alles al in je! Alleen ben je er lang niet altijd bewust van. Hoe mooi is het leven als je alles wat je nodig hebt al bezit?! Door jezelf nog beter te leren kennen leer je je kracht te benutten en kom je in de flow van het leven. Door intensief zelfonderzoek, diverse impactvolle opleidingen en veel oefenen in de praktijk, heb ik geleerd om de verbinding met mezelf te maken.

Aanmelden kan via: nouschka@desamentafel.nl

Meer informatie? neem dan een kijkje op https://www.mooiheel.nl

We zijn allemaal (systemisch) verbonden met elkaar

Gegevens

Datum:
november 17
Tijd:
17:00 - 20:30

Locatie

desamentafel
Hogebrinkerweg 8 Hoevelaken 3871KN Nederland + Google Maps