Met enige regelmaat doe ik mijn hardlooprondje vroeg in de ochtend.

Het is een genot om te ervaren dat het steeds lichter wordt en dat de natuur uit de winterstand komt. Het geeft mij de energie om nieuwe initiatieven te starten, vanuit mezelf en vanuit de samentafel. Het werken van lente tot lente sluit dus goed aan bij de energiebalans die in mij (en zeker ook in anderen) zit.

De nieuwe initiatieven zijn ook wel gerelateerd aan dat gevoel van vrijheid.

Met veel plezier is in maart een nieuw lerend netwerk gestart over vrijheid en veiligheid. Met bijna 10 organisaties gaan we aan de slag met het doorleefd krijgen van de visie, het groeien naar open locaties en de ambulante omgeving.

Daarnaast ondersteunen we vanuit de kennis in het lerend netwerk steeds meer individuele organisaties in het proces om van gesloten locaties naar veiligheid op maat te komen met behulp van creativiteit en technologie.

Ook gaan we starten met digitale casuistiekbespreking op het thema vrijheid en veiligheid.

Het thema raakt ook steeds meer gemeentes. Het langer thuis blijven wonen met een toenemende ondersteuningsbehoefte vraagt om samenwerking en voorzieningen die dit mogelijk maken. Ook hier denken en doen we mee om het langer thuis blijven wonen in vrijheid mogelijk te maken.

En opvolgend aan de samentafel Wat is Zorg, bereiden we een initiatief voor om met elkaar op zoek te gaan naar die balans tussen zorg en niet-zorg.

Kortom, een nieuwe lente geeft energie voor nieuwe initiatieven.

Peter Hoekstra
veroorzaker

Genieten van het mooie weer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *