De tweede leergang van het lerend netwerk Vrijheid en Veiligheid is bijna afgerond. Er wordt druk gewerkt aan de eindrapportage en de publicaties die voor dit netwerk relevant zijn als naslagwerk. Deze leergang heeft ons inzicht gegeven over hoe je vanuit de Wzd via vrijheid en veiligheid naar het maken van ethische afwegingen kan komen.

Aan een derde leergang wordt inmiddels gewerkt. Binnen niet al te lange tijd zal deze worden gestart. Hierin wordt verder ingegaan op hoe vrijheid en veiligheid doorleeft kan worden en hoe technologie een bijdrage kan leveren aan het realiseren van veiligheid op maat, maar niet achter een gesloten deur.

Daarnaast is er momenteel een lerend netwerk gaande waarin aandacht is voor medicatieveiligheid. Het bijzondere aan deze leergang is, is dat deze gezamenlijk georganiseerd wordt met het Instituut voor Veiligheid en Milieu (IVM).

Er is meer! lerend netwerk is namelijk ook voorbereidingen aan het treffen voor een netwerk rondom de thema’s dementievriendelijke wijk i.c.m. technologie. Hierover meer in een van de volgende nieuwsbrieven.

Wil je meer informatie over de lerende netwerken, kijk dan op de website: lerend-netwerk.nl

Nieuws over de lerende netwerken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *