Wat zal het komende jaar mij brengen en ook, hoe zou ik zichtbaar willen zijn, gevonden willen worden? Kan ik duidelijk maken waar ik, naast mijn kennis, ervaring en expertise, mijn energie voor zou willen inzetten? Of waar staat het jaar 2018 in het teken van. Wat vind ik in mijn werk nu wezenlijk van belang? Is er een paraplu waaronder dit past?

Deze vragen hebben we als Hictologen als afsluiting van 2017 aan elkaar gesteld en tijdens het kerstdiner hebben wij dit met elkaar gedeeld en afgesproken dit een onderdeel te laten worden van de nieuwsbrief. Alle Hictologen hebben een parapluwoord gekozen. Een nieuwe rubriek. Parapluwoorden van….

Het woord onder mijn paraplu is AVONTUUR. Het gaat over het avontuur aangaan met jezelf en de ander. 2018 is mijn eerste jaar als Hictoloog en het voelt als een avontuur om daarin te stappen; om mijn eigen kennis en ervaring, manier van denken te verbreden. Meer mijn coachende rol op te pakken in mijn werk, met groepen en individuen. Ik heb zin in dat avontuur, grenzen verleggen, jezelf en de ander uitdagen. Avontuur betekent ook dat de uitkomst niet vast staat, dat geeft ruimte, om je te laten verrassen en minder het gebaande pad te volgen. Een avontuur ook om meer van jezelf te laten zien en te verwerken in je werk. Als we dat durven doen in ons werk dan is er meer mogelijk. Dan vinden we elkaar eerder in oplossingen, dan zijn we eerder bereid om in het diepe te springen en een stap te zetten. Ook in die zin ga ik graag het avontuur aan.

Ik geef het stokje over aan Lúthien Gispen waarin ik haar uitnodig om voor de volgende nieuwsbrief een bijdrage te leveren aan deze rubriek.

 

Annie Zijlstra,
samenbereiker

 

Parapluwoord: Avontuur door Annie Zijlstra

2 thoughts on “Parapluwoord: Avontuur door Annie Zijlstra

 • 14 mei 2018 om 11:38
  Permalink

  Annie, wat fijn dat ik je nu ook via De Hictoloog kan volgen! Het avontuur aangaan samen met de andere hictologen is een grote bron van inspiratie. Ik leerde de hictologen kennen via Marco van de Alderwegen en eenmaal een Samentafel bezocht. Een mooie beweging die past in de veranderingen waar we in zitten. Het is voor jezelf en voor samenwerkingen een verrijking om avonturen aan te gaan, los te laten en te vertrouwen op de levensstromen. Ik vind deze altijd erg mooi:
  Zij die ja zeggen worden beloond
  door de avonturen die ze hebben
  Zij die nee zeggen worden beloond
  door de veiligheid die ze bereiken
  (Keith Johnstone)

  Ik wens jou een mooi avontuur!
  Liefs, Heleen

  Beantwoorden
  • 17 mei 2018 om 22:18
   Permalink

   Wat een prachtige woorden Heleen! En wat fijn om weer van je te horen. Waar een avontuur toe kan leiden… En wat mooi dat je de beweging en inspiratie herkend. Voel je uitgenodigd om weer eens naar een samentafel te komen! Veel liefs Annie

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *