Het nieuwe jaar is van start! Ook voor De Hictoloog.

De Hictoloog heeft afgelopen jaar – net als de jaren ervoor – bij verschillende gemeentes een rol mogen spelen in het sociale domein. Zo hebben we bij verschillende gemeentes het ‘Samen Werken’ gestimuleerd, zijn we oplossingsgericht en schotdoorbrekend aan de slag gegaan bij multi-probleem gezinssituaties en hebben we een gemeente begeleid bij het anders invullen van Inhoud, Vorm en Verantwoording.

In 2018 staat er weer veel te gebeuren binnen het Sociaal Domein. Na de opgedane ervaring met de eerste jaren van de decentralisatie willen veel gemeentes een meer eigen invulling (gaan) geven aan het Sociaal Domein. Met de gemeenteraadsverkiezingen in maart zal het Sociaal Domein in verkiezingsprogramma’s veelvuldig aan de orde komen.

Het Sociaal Domein heeft vanzelfsprekend bij De Hictoloog in 2018 een prominente plek. Als verbinder van kennis en door het ‘Samen Anders Doen’ zal De Hictoloog ook dit jaar weer een actieve bijdrage leveren aan het thema. Naast de lopende begeleidingsprojecten voor diverse gemeentes gaan we in 2018 bijeenkomsten organiseren om kennis te delen. In februari organiseren we een Samentafel over verschillende financieringsvormen van het Sociaal Domein.

Kortom, ook dit jaar zal De Hictoloog een rol van betekenis hebben in het Sociaal Domein.

Peter Hoekstra

Sociaal Domein en De Hictoloog in 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *