Naast ‘dat ene boek’ willen we jou ook graag suggesties geven voor een aantal inspirerende, leerzame en/of interessante podcasts:

Vanuit Charlees’ Podcastbibliotheek

Over de wijsheid van het collectief met Marco van Alderwegen
Samen en Verbinden staan in alles wat Marco van Alderwegen doet centraal: ‘Het is net chemie… Als je mensen bij elkaar brengt ontstaan er altijd nieuwe dingen. Marco vertelt met humor, legt de uitdagingen voor de toekomst scherp bloot en is tegelijkertijd bescheiden over zijn eigen rol. Hij gelooft dat we alleen samen kunnen werken aan het grotere belang en ‘het geheel’. En realiseert zich tegelijkertijd dat we dat geheel niet kunnen overzien en we daarom de delen nodig hebben om #veranderingen tot stand te kunnen brengen. Hij omarmt daarbij ten volle de wijsheid van het collectief.
Marco is een bestuurder met een scherpe blik en een fris geluid. Een woordengoochelaar die grote waarde hecht áán die woorden, omdat hij erin gelooft dat je gaat leven naar je.

Beluister nu via Apple en Spotify

Luister de podcastLuister de podcast
Duur: 41min

 


Vanuit Skipr & Zorgvisie – Voorzorg

Loek Winter over het faillissement van zijn ziekenhuizen
Loek Winter blikt terug op zijn carrière als zorgondernemer en staat uitgebreid stil bij de pijnlijke faillissementen van de IJsselmeerziekenhuizen en het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis. Hij vertelt over de oorzaken van dit debacle en wat hij daarvan heeft geleerd.

Beluister Voorzorgpodcast via Soundcloud

Duur: 48min57

 


Vanuit ‘De Standaard’

Oude zakken van nu en straks
Elk jaar denken schrijvers op vraag van ‘De Standaard’ diep na over hun wereld en hun tijdgenoten. Het resultaat van deze opdracht is een weloverwogen beschouwing die tussen kerst en nieuwjaar in de krant verschijnt én via de podcast van De Standaard ook te beluisteren is.

Beluister via de website van De Standaard


Duur: 12min36

Podcastsuggesties
Getagd op:                            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.