Een muzikale bijdrage van mijn kant. Hier speel ik op de digitale versie (nog geen jaar op de markt) van één van de beroemdste orgels van de wereld. Vanuit Japan, de USA en ‘down under’ komt men naar Groningen om het Schnitgerorgel in de Martinikerk aldaar te horen en te bespelen. Ik mag één van de vaste organisten ervan tot mijn vrienden rekenen.

We zingen met Kerst over engeltjes en vrede op aarde. En ‘wij trekken in een lange stoet op weg naar Bethlehem’. In deze bijdrage speel ik een 21-eeuwse, wat jazzy variatie op een lied uit de 16e eeuw dat de komst van die engel(en) als boodschapper bezingt: ‘Vom Himmel hoch da kom ich her’. Bach gebruikt het in zijn Weihnachtsoratorium.

Met dank aan Margreet de Jong (Roosevelt College) die de muziek schreef.

Kerst kent geen tijd en geen plaats. Kerstfeest is Christusfeest. Kerst is muziek, geschenken en aanbidding. Want Christus is gekomen. Midden in de winternacht?

Ik wens je gezegende kerstdagen en voor het nieuwe jaar alle goeds.

Pleun Eikelboom,
meebelever