Voorstelling Broos

Als coöperatie zorgen wij ook voor ons zelf! Voor de onderlinge verbinding en ook voor voeding, inspiratie.

Zo zijn we in mei naar de voorstelling Broos gegaan. Een prachtige, kwetsbare voorstelling, met Lottie Hellingman. Zij laat op een zeer indrukwekkende manier zien wat, of beter gezegd, hoe het leven met een zorg intensief kind is. Hoe de systeemwereld hier nog zo in prevaleert. Hoe er wordt gedacht in hokjes en in afvinken. Waar is de mens in dit geheel?

Lottie neemt je mee op reis, waarin alle bijbehorende emoties voorbij komen, van het smelten van de stolling, van overleven naar leven. Een thema wat de Samentafel goed past. Ons motto is immers: #vanzorgnaarleven. 

Het nagesprek na de voorstelling was waardevol en kwetsbaar. Vele aanwezigen werden geraakt en voelden zich erkend en wat hebben zij iemand gemist die hen bij de hand nam.


Na de voorstelling zijn we benaderd door Matzer, theaterproducties. Wat zouden we voor elkaar kunnen betekenen, in het gebied van systeemwereld naar leefwereld, middels kunst en theater?

Zo is het idee ontstaan om met de schrijfster van de voorstelling Broos, theatermaker Madeleine Matzer, een samentafel te organiseren. Waarin Madeleine ons meeneemt in haar wereld en het tot stand komen van de voorstelling. Om samen te ontdekken of er nog meer mogelijkheden zijn, om via kunst, theater dit thema aandacht te geven.


We zijn zeer verheugd dat dit, naar aanleiding van ons samentafel uitje, nog verder aandacht krijgt.
Hoe, wat, wanneer? We informeren jullie hierover in september. Wordt vervolgd!

Annie & Lúthien

Vorige
Vorige

Passende Zorg - Hoe dan?

Volgende
Volgende

Barmhart